Blog Hírek, érdekességek, technikák, videók

8 egyszerű módszer arra, hogyan ne agyalja túl a dolgokat

0 Hozzászólások
3551
20-03-2016

Ismerik azt a közmondást, hogy „Bolhából elefántot csinál?”

Ma átvennénk néhány egyszerű módszert arról, hogyan NE agyaljuk túl a dolgokat.

Első lépés

Szemlélje az eseményeket tágabb nézőpontból.

Amikor egy történésen őrlődik, kérdezze meg magadtól: Mit fog ez jelenteni számomra 5 év, 5 hónap, vagy 5 hét múlva? Fordítsa az idejét és az energiáit arra, ami valóban számít.

Második lépés

Szabjon racionális határidőt a döntéseinek.

Ha a döntéseit csak húzza vonja, mint a rétestésztát, azzal kizárólag saját magát hergeli bele a szituációba. 

Harmadik lépés

Lépjen a tettek mezejére. 

Ha már eldöntötte mit tesz és hogyan, akkor kezdjen bele a megvalósításba. Apró kis lépéssekkel is el lehet indulni az úton.

Negyedik lépés

„Ember tervez, isten végez”

Van olyan, hogy valami váratlan jön közbe, esetleg elakad… hát történt már ilyen mással is, a dolog szépsége az, hogy bármikor  módosíthatja az álláspontját.. A negatívnak tűnő dolgokból lehet a legtöbbet tanulni és általuk fejlődni. 

Ötödik lépés

Ha már őrlődni akar a döntései közepette, akkor azt tegye „ideális” körülmények közt. Kialvatlanul, fáradtan, éhesen, nyűgösen… dönteni is sokkal nehezebb.

Hatodik lépés

A félelmek rabságában dönteni is nehezebb. Dolgozzon ki vészforgatókönyveket és rájön, a negatív érzései túlszárnyalják a valóságot! Kérdezze meg magától: „Mi a legrosszabb, ami történhet?", ha pedig bekövetkezik, akkor meg tudok-e vele birkózni? Azután pedig nézze meg, mit fog majd ez számomra jelenteni 5 év múlva? 

Hetedik lépés

Fókuszáljon a jelenre, mert ha egyfolytában a múlton mereng és a jövőtől parázik, a mában.. a mostban... felejt el élni.

Nyolcadik lépés

Ha olyanokkal barátkozik, akik mindentől tartanak és nem tudnak dönteni, akkor ne csodálkozzon, ha Ön se tud dönteni és mindentől fél. 

0.0
Utolsó módosítás: March 20, 2016
Kapcsolódó cikkek: HOGYAN BÍRJUK SZÓRA A FÉRFIT? Túlélni a karácsonyt ​Hogyan szakítsunk szépen? Lehet szépen szakítani? Tulajdonságok Hogyan lehet jól lezárni egy kapcsolatot? Sérülésekből hozott hiedelmeink – hogyan tovább? Hogyan tartsuk a kapcsolatot az ex-ekkel? Hogyan működik vagy nem működik egy párkapcsolat? Válás helyett, avagy, hogyan kerüljük el az apokalipszis 4 lovasát
barát döntés félelem határidő végzet

Personal (Life) coachingCorporate (Business) coachingÉletvezetésÖn-HipnózisNLP , NLPCoaching és  a Vonzás Törvénye Szolnokon, Kecskeméten, Egerben és Budapesten előre egyeztetett időpontban. Tréningek, előadások, workshopok, csoport coaching ülések, teamcoaching ülések, TRANSZtréningek, TRANSZelőadások, motivációs előadások az egész ország területén. Keressen minket bizalommal a +36-70/215-64-47 telefonszámon.

A weboldalunkon kínált szolgáltatásainkra való érdeklődés alap feltétele, hogy az érdeklődő magát egészségesnek vallja, nem állhat cselekvőképességet korlátozó intézkedés alatt, ugyanakkor fennálló betegség esetén kérje ki kezelőorvosának előzetes véleményét. A 18. életévüket be nem töltött személyek a fenti feltételek mellett, kizárólag szülői vagy szülői írásos meghatalmazott felügyelete mellet vehetnek igénybe szolgáltatásainkat.

Weboldalunkon kizárólag a személy komfortérzetének, a személy fizikai közérzetének, és az életminőségének javítására irányuló szolgáltatásokat kínálunk. Szolgáltatásaink közt orvosi terápiás, gyógyító, illetve pszichoterápiás, és hipnoterápiás, valamint egyéb egészségügyi szolgáltatásnak minősülő tevékenységet nem kínálunk.

2021Szeptember
MonTueWedThuFriSatSun
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Az Életvezetés, az Ön- Hipnózis  és a Meditációs, Relaxációs jelleggel végzett "Taranszformáció” , Coaching és az neuro-lingvisztikus programozás (NLP) tevékenységi köre a „fizikai közérzetjavító szolgáltatás” (TEÁOR:9604) és az „MNS egyéb személyi szolgáltatás” (TEÁOR:9609) tevékenységi kör hatáskörébe tartozik.
A Magyarországon jelenleg érvényben lévő hatályos jogszabályok értelmében, KIZÁRÓLAG csak orvos GYÓGYITthat. Klinikai hipnózist (hipnoterápiát), pszichoterápiás kezelést, orvosi terápiás, gyógyító, illetve egyéb egészségügyi szolgáltatásnak minősülő tevékenységet NEM végzünk. Valahányszor a weboldalon „terápia” szót használjuk azt KIZÁRÓLAG a HÉTKÖZNAPI ÉRTELEMBEN értjük.