Blog Hírek, érdekességek, technikák, videók

8 egyszerű módszer arra, hogyan ne agyalja túl a dolgokat

0 Hozzászólások
2488
20-03-2016

Ismerik azt a közmondást, hogy „Bolhából elefántot csinál?”

Ma átvennénk néhány egyszerű módszert arról, hogyan NE agyaljuk túl a dolgokat.

Első lépés

Szemlélje az eseményeket tágabb nézőpontból.

Amikor egy történésen őrlődik, kérdezze meg magadtól: Mit fog ez jelenteni számomra 5 év, 5 hónap, vagy 5 hét múlva? Fordítsa az idejét és az energiáit arra, ami valóban számít.

Második lépés

Szabjon racionális határidőt a döntéseinek.

Ha a döntéseit csak húzza vonja, mint a rétestésztát, azzal kizárólag saját magát hergeli bele a szituációba. 

Harmadik lépés

Lépjen a tettek mezejére. 

Ha már eldöntötte mit tesz és hogyan, akkor kezdjen bele a megvalósításba. Apró kis lépéssekkel is el lehet indulni az úton.

Negyedik lépés

„Ember tervez, isten végez”

Van olyan, hogy valami váratlan jön közbe, esetleg elakad… hát történt már ilyen mással is, a dolog szépsége az, hogy bármikor  módosíthatja az álláspontját.. A negatívnak tűnő dolgokból lehet a legtöbbet tanulni és általuk fejlődni. 

Ötödik lépés

Ha már őrlődni akar a döntései közepette, akkor azt tegye „ideális” körülmények közt. Kialvatlanul, fáradtan, éhesen, nyűgösen… dönteni is sokkal nehezebb.

Hatodik lépés

A félelmek rabságában dönteni is nehezebb. Dolgozzon ki vészforgatókönyveket és rájön, a negatív érzései túlszárnyalják a valóságot! Kérdezze meg magától: „Mi a legrosszabb, ami történhet?", ha pedig bekövetkezik, akkor meg tudok-e vele birkózni? Azután pedig nézze meg, mit fog majd ez számomra jelenteni 5 év múlva? 

Hetedik lépés

Fókuszáljon a jelenre, mert ha egyfolytában a múlton mereng és a jövőtől parázik, a mában.. a mostban... felejt el élni.

Nyolcadik lépés

Ha olyanokkal barátkozik, akik mindentől tartanak és nem tudnak dönteni, akkor ne csodálkozzon, ha Ön se tud dönteni és mindentől fél. 

0.0
Utolsó módosítás: March 20, 2016
Kapcsolódó cikkek: HOGYAN BÍRJUK SZÓRA A FÉRFIT? Túlélni a karácsonyt ​Hogyan szakítsunk szépen? Lehet szépen szakítani? Tulajdonságok Hogyan lehet jól lezárni egy kapcsolatot? Sérülésekből hozott hiedelmeink – hogyan tovább? Hogyan tartsuk a kapcsolatot az ex-ekkel? Hogyan működik vagy nem működik egy párkapcsolat? Válás helyett, avagy, hogyan kerüljük el az apokalipszis 4 lovasát
döntés határidő végzet félelem barát

Personal (Life) coachingCorporate (Business) coachingÉletvezetésÖn-HipnózisNLP , NLPCoaching és  a Vonzás Törvénye Szolnokon, Kecskeméten, Egerben és Budapesten előre egyeztetett időpontban. Tréningek, előadások, workshopok, csoport coaching ülések, teamcoaching ülések, TRANSZtréningek, TRANSZelőadások, motivációs előadások az egész ország területén. Keressen minket bizalommal a +36-70/215-64-47 telefonszámon.

A weboldalunkon kínált szolgáltatásainkra való érdeklődés alap feltétele, hogy az érdeklődő magát egészségesnek vallja, nem állhat cselekvőképességet korlátozó intézkedés alatt, ugyanakkor fennálló betegség esetén kérje ki kezelőorvosának előzetes véleményét. A 18. életévüket be nem töltött személyek a fenti feltételek mellett, kizárólag szülői vagy szülői írásos meghatalmazott felügyelete mellet vehetnek igénybe szolgáltatásainkat.

Weboldalunkon kizárólag a személy komfortérzetének, a személy fizikai közérzetének, és az életminőségének javítására irányuló szolgáltatásokat kínálunk. Szolgáltatásaink közt orvosi terápiás, gyógyító, illetve pszichoterápiás, és hipnoterápiás, valamint egyéb egészségügyi szolgáltatásnak minősülő tevékenységet nem kínálunk.

2017Október
MonTueWedThuFriSatSun
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Az Életvezetés, az Ön- Hipnózis  és a Meditációs, Relaxációs jelleggel végzett "Taranszformáció” , Coaching és az neuro-lingvisztikus programozás (NLP) tevékenységi köre a „fizikai közérzetjavító szolgáltatás” (TEÁOR:9604) és az „MNS egyéb személyi szolgáltatás” (TEÁOR:9609) tevékenységi kör hatáskörébe tartozik.
A Magyarországon jelenleg érvényben lévő hatályos jogszabályok értelmében, KIZÁRÓLAG csak orvos GYÓGYITthat. Klinikai hipnózist (hipnoterápiát), pszichoterápiás kezelést, orvosi terápiás, gyógyító, illetve egyéb egészségügyi szolgáltatásnak minősülő tevékenységet NEM végzünk. Valahányszor a weboldalon „terápia” szót használjuk azt KIZÁRÓLAG a HÉTKÖZNAPI ÉRTELEMBEN értjük.