Blog Hírek, érdekességek, technikák, videók

Apa te is bántani fogsz engem?

0 Hozzászólások
1837
11-05-2016

Egy kedves apa ismerősöm a minap a lányával volt moziban.  Várták a közös élményt, jól érezték magukat. Majd hirtelen megjelent egy reklám, amiben egy kislány arról adott tanácsot sorstársainak, hogy hogyan bújjanak el az apukájuk elől, ha az anyukájuk elmegy otthonról.

Mert az apukája, bántani fogja. 

A teremben meghűlt a levegő. Az ismerősöm hirtelen azt sem tudta mit mondjon a gyermekének. Hiszen hosszú, fejtegetős beszélgetésekre egy mozi nézőterén, úgy, hogy mindjárt kezdődik a film, nincs lehetőség. 

Ezért csak annyit tehetett, hogy átölelte a kislányát és a fülébe súgta, hogy szereti.

Azóta megnéztem e szervezet többi, a témával foglalkozó kampányfilmjét. Egy igen fontos témára hívja fel a figyelmet: a gyermekbántalmazásra. 

De vajon tényleg az a megoldás, hogy arra buzdítjuk gyermekeinket, hogy viseljék el a megaláztatásokat és bántásokat? Hogy ne szóljanak senkinek, hanem maguk próbálják kezelni a helyzetet, például egy kilincsre húzott kesztyűvel, vagy egy asztalsarokra ragasztott sapkával?

Az tényleg megoldás, hogy apát erőszaktevőnek állítjuk be, akitől félni kell?

Azon vajon elgondolkodtak a kampány készítői, hogy a fizikai erőszakon kívül milyen más bántalmazásokkal kell szembenézniük a mai kor gyermekeinek? Például a rendszeres kiabálás, a megalázás, az elhanyagolás, az érzelmi zsarolás vagy a másik szülőtől való elidegenítés épp olyan károkat okoz, mint a verés.

Én arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy merjünk cselekedni. Merjük felvállalni a véleményünket. Merjünk példát mutatni gyermekeinknek, hogy tudják: nincsenek egyedül, számíthatnak a felnőttek segítségére!

Mert aki ver és lelkileg bánt az nem csak nem haver, hanem ellenség. Az ellenséget pedig le kell győzni. De egy gyerek győzhet-e a felnőttel szemben?

0.0
Utolsó módosítás: -/-
bántalmazás gyerek UNICEF

Personal (Life) coachingCorporate (Business) coachingÉletvezetésÖn-HipnózisNLP , NLPCoaching és  a Vonzás Törvénye Szolnokon, Kecskeméten, Egerben és Budapesten előre egyeztetett időpontban. Tréningek, előadások, workshopok, csoport coaching ülések, teamcoaching ülések, TRANSZtréningek, TRANSZelőadások, motivációs előadások az egész ország területén. Keressen minket bizalommal a +36-70/215-64-47 telefonszámon.

A weboldalunkon kínált szolgáltatásainkra való érdeklődés alap feltétele, hogy az érdeklődő magát egészségesnek vallja, nem állhat cselekvőképességet korlátozó intézkedés alatt, ugyanakkor fennálló betegség esetén kérje ki kezelőorvosának előzetes véleményét. A 18. életévüket be nem töltött személyek a fenti feltételek mellett, kizárólag szülői vagy szülői írásos meghatalmazott felügyelete mellet vehetnek igénybe szolgáltatásainkat.

Weboldalunkon kizárólag a személy komfortérzetének, a személy fizikai közérzetének, és az életminőségének javítására irányuló szolgáltatásokat kínálunk. Szolgáltatásaink közt orvosi terápiás, gyógyító, illetve pszichoterápiás, és hipnoterápiás, valamint egyéb egészségügyi szolgáltatásnak minősülő tevékenységet nem kínálunk.

2021Szeptember
MonTueWedThuFriSatSun
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Az Életvezetés, az Ön- Hipnózis  és a Meditációs, Relaxációs jelleggel végzett "Taranszformáció” , Coaching és az neuro-lingvisztikus programozás (NLP) tevékenységi köre a „fizikai közérzetjavító szolgáltatás” (TEÁOR:9604) és az „MNS egyéb személyi szolgáltatás” (TEÁOR:9609) tevékenységi kör hatáskörébe tartozik.
A Magyarországon jelenleg érvényben lévő hatályos jogszabályok értelmében, KIZÁRÓLAG csak orvos GYÓGYITthat. Klinikai hipnózist (hipnoterápiát), pszichoterápiás kezelést, orvosi terápiás, gyógyító, illetve egyéb egészségügyi szolgáltatásnak minősülő tevékenységet NEM végzünk. Valahányszor a weboldalon „terápia” szót használjuk azt KIZÁRÓLAG a HÉTKÖZNAPI ÉRTELEMBEN értjük.