Cold Reading ... a hideg olvasás

cold reading

A Cold Reading-nek nincs magyar megfelelője, szó szerinti fordításban hideg olvasást jelent. Általánosan elterjedt a használata a mentalisták, illuzionisták, jövendőmondók és médiumok közt, de az üzleti életeben is gyakorta használják.

A cold readerek, azaz az „olvasók” a partner:

 • testbeszédéből, 
 • korából, 
 • ruházatából, 
 • hajviseletéből, 
 • neméből, 
 • szexuális beállítottságából, 
 • vallásából, 
 • etnikumából, 
 • műveltségéből, 
 • beszédstílusából, 
 • származásából

jó néhány információt le tudnak szűrni. Az így szerzett töredék információk birtokában egy hatékony stratégiával és számtalan eszköz segítségével azt a hatást keltik, mintha az elménkben olvasnának! Abban az esetben, ha a readernek előzetesen információi is vannak az alanyról, akkor hot reading-ről beszélhetünk.


Sokan teszik fel a kérdést, hogy a Cold Reading tanulható-e, vagy valami vele született/szerzett képesség kell hozzá?

A Cold Reading tanulható! Az értékesítők, sőt a karhatalmi szervetek tagjai is kapnak hasonló képzéseket, mely által sokkal hatékonyabbá válhatnak a mindennapi munkájukban. Sőt... ezt a technikát kifejezetten csajozás/pasizás miatt is tanulják, hogy ez által is sokkal könnyebben és hatékonyabban tudjanak megismerkedni a kiválasztott partnerrel. 

Az igazsághoz hozzá tartozik az is, hogy sokan tudattalanul használják a cold readinget. Mivel az idők folyamán kialakult bennük a megfigyelés képessége és a szerzett információkat a kulturális és közvetlen mikro környezetében szerzett tudással ötvözi ösztönösen. Karla McLaren, egy korábbi New Age spiritiszta így fogalmazott: „Sokáig nem is tudtam, hogy egyfajta cold reading technikát használtam a saját praxisom során, és soha nem is szándékoztam bárkit is becsapni. Egyszerűen csak elsajátítottam a technikát a kulturális szűrőn keresztül.” 

Personal (Life) coachingCorporate (Business) coachingÉletvezetésÖn-HipnózisNLP , NLPCoaching és  a Vonzás Törvénye Szolnokon, Kecskeméten, Egerben és Budapesten előre egyeztetett időpontban. Tréningek, előadások, workshopok, csoport coaching ülések, teamcoaching ülések, TRANSZtréningek, TRANSZelőadások, motivációs előadások az egész ország területén. Keressen minket bizalommal a +36-70/215-64-47 telefonszámon.

A weboldalunkon kínált szolgáltatásainkra való érdeklődés alap feltétele, hogy az érdeklődő magát egészségesnek vallja, nem állhat cselekvőképességet korlátozó intézkedés alatt, ugyanakkor fennálló betegség esetén kérje ki kezelőorvosának előzetes véleményét. A 18. életévüket be nem töltött személyek a fenti feltételek mellett, kizárólag szülői vagy szülői írásos meghatalmazott felügyelete mellet vehetnek igénybe szolgáltatásainkat.

Weboldalunkon kizárólag a személy komfortérzetének, a személy fizikai közérzetének, és az életminőségének javítására irányuló szolgáltatásokat kínálunk. Szolgáltatásaink közt orvosi terápiás, gyógyító, illetve pszichoterápiás, és hipnoterápiás, valamint egyéb egészségügyi szolgáltatásnak minősülő tevékenységet nem kínálunk.

2021Szeptember
MonTueWedThuFriSatSun
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Az Életvezetés, az Ön- Hipnózis  és a Meditációs, Relaxációs jelleggel végzett "Taranszformáció” , Coaching és az neuro-lingvisztikus programozás (NLP) tevékenységi köre a „fizikai közérzetjavító szolgáltatás” (TEÁOR:9604) és az „MNS egyéb személyi szolgáltatás” (TEÁOR:9609) tevékenységi kör hatáskörébe tartozik.
A Magyarországon jelenleg érvényben lévő hatályos jogszabályok értelmében, KIZÁRÓLAG csak orvos GYÓGYITthat. Klinikai hipnózist (hipnoterápiát), pszichoterápiás kezelést, orvosi terápiás, gyógyító, illetve egyéb egészségügyi szolgáltatásnak minősülő tevékenységet NEM végzünk. Valahányszor a weboldalon „terápia” szót használjuk azt KIZÁRÓLAG a HÉTKÖZNAPI ÉRTELEMBEN értjük.