Cold Reading ... a hideg olvasás

cold reading

A Cold Reading-nek nincs magyar megfelelője, szó szerinti fordításban hideg olvasást jelent. Általánosan elterjedt a használata a mentalisták, illuzionisták, jövendőmondók és médiumok közt, de az üzleti életeben is gyakorta használják.

A cold readerek, azaz az „olvasók” a partner:

 • testbeszédéből, 
 • korából, 
 • ruházatából, 
 • hajviseletéből, 
 • neméből, 
 • szexuális beállítottságából, 
 • vallásából, 
 • etnikumából, 
 • műveltségéből, 
 • beszédstílusából, 
 • származásából

jó néhány információt le tudnak szűrni. Az így szerzett töredék információk birtokában egy hatékony stratégiával és számtalan eszköz segítségével azt a hatást keltik, mintha az elménkben olvasnának! Abban az esetben, ha a readernek előzetesen információi is vannak az alanyról, akkor hot reading-ről beszélhetünk.


Sokan teszik fel a kérdést, hogy a Cold Reading tanulható-e, vagy valami vele született/szerzett képesség kell hozzá?

A Cold Reading tanulható! Az értékesítők, sőt a karhatalmi szervetek tagjai is kapnak hasonló képzéseket, mely által sokkal hatékonyabbá válhatnak a mindennapi munkájukban. Sőt... ezt a technikát kifejezetten csajozás/pasizás miatt is tanulják, hogy ez által is sokkal könnyebben és hatékonyabban tudjanak megismerkedni a kiválasztott partnerrel. 

Az igazsághoz hozzá tartozik az is, hogy sokan tudattalanul használják a cold readinget. Mivel az idők folyamán kialakult bennük a megfigyelés képessége és a szerzett információkat a kulturális és közvetlen mikro környezetében szerzett tudással ötvözi ösztönösen. Karla McLaren, egy korábbi New Age spiritiszta így fogalmazott: „Sokáig nem is tudtam, hogy egyfajta cold reading technikát használtam a saját praxisom során, és soha nem is szándékoztam bárkit is becsapni. Egyszerűen csak elsajátítottam a technikát a kulturális szűrőn keresztül.” 

Personal (Life) coachingCorporate (Business) coachingÉletvezetésÖn-HipnózisNLP , NLPCoaching és  a Vonzás Törvénye Szolnokon, Kecskeméten, Egerben és Budapesten előre egyeztetett időpontban. Tréningek, előadások, workshopok, csoport coaching ülések, teamcoaching ülések, TRANSZtréningek, TRANSZelőadások, motivációs előadások az egész ország területén. Keressen minket bizalommal a +36-70/215-64-47 telefonszámon.

A weboldalunkon kínált szolgáltatásainkra való érdeklődés alap feltétele, hogy az érdeklődő magát egészségesnek vallja, nem állhat cselekvőképességet korlátozó intézkedés alatt, ugyanakkor fennálló betegség esetén kérje ki kezelőorvosának előzetes véleményét. A 18. életévüket be nem töltött személyek a fenti feltételek mellett, kizárólag szülői vagy szülői írásos meghatalmazott felügyelete mellet vehetnek igénybe szolgáltatásainkat.

Weboldalunkon kizárólag a személy komfortérzetének, a személy fizikai közérzetének, és az életminőségének javítására irányuló szolgáltatásokat kínálunk. Szolgáltatásaink közt orvosi terápiás, gyógyító, illetve pszichoterápiás, és hipnoterápiás, valamint egyéb egészségügyi szolgáltatásnak minősülő tevékenységet nem kínálunk.

2017Október
MonTueWedThuFriSatSun
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Az Életvezetés, az Ön- Hipnózis  és a Meditációs, Relaxációs jelleggel végzett "Taranszformáció” , Coaching és az neuro-lingvisztikus programozás (NLP) tevékenységi köre a „fizikai közérzetjavító szolgáltatás” (TEÁOR:9604) és az „MNS egyéb személyi szolgáltatás” (TEÁOR:9609) tevékenységi kör hatáskörébe tartozik.
A Magyarországon jelenleg érvényben lévő hatályos jogszabályok értelmében, KIZÁRÓLAG csak orvos GYÓGYITthat. Klinikai hipnózist (hipnoterápiát), pszichoterápiás kezelést, orvosi terápiás, gyógyító, illetve egyéb egészségügyi szolgáltatásnak minősülő tevékenységet NEM végzünk. Valahányszor a weboldalon „terápia” szót használjuk azt KIZÁRÓLAG a HÉTKÖZNAPI ÉRTELEMBEN értjük.