Csizik Renáta Életvezetési tanácsadó, motivációs előadó

Csizik RenátaMindannyiunk életében vannak fordulópontok. Ilyenkor eldönthetjük, hogy változtatunk, vagy tovább haladunk a kitaposott ösvényen. Nincs jó vagy rossz út. Csak a jelen létezik, mely meghatározza a múltról alkotott emlékeinket és a jövőbe vetett hitünket.

Az én hitem sokáig megegyezett mások hitével. Úgy is mondhatnám, hogy mások életét éltem, másoknak akartam megfelelni. Hogy ez előnyömre vált-e? Bizonyos szempontból nem, hiszen a saját szakmai fejlődésemet – ezek a kerülőutak - mindenképpen lassították. Mégis azt mondom, hogy összességében igen. Mert minden embernek, minden történetnek szerepe volt abban, hogy most az legyek, aki vagyok.

És őszintén kimondom: ma már szeretem azt, aki vagyok.

Persze ez nem azt jelenti, hogy kész vagyok. Állandóan tanulok, fejlesztem magam, önismeretet gyakorlok, és bizony annak ellenére, hogy sok mindenre rájöttem már, még mindig akadnak igen komoly felismeréseim.

Azt gondolom, hogy az önismeret nem megoldja a problémáinkat, hanem ahhoz segít hozzá, hogy képesek legyünk gyorsan nézőpontot váltani, bizonyos helyzetekben nagy levegőt venni és tízig számolni, belehelyezni magunkat a másik helyzetébe, és ha ezek nem jönnek be, és beleesünk a szakadékba, akkor ahhoz, hogy onnan egyre rövidebb idő alatt, egyre kevesebb segítséggel és egyre könnyebben mászhassunk ki.

Rajz tagozatos középiskolába készültem, de gimnázium lett belőle. Jelentkezni akartam a színművészetire, de végül mérnök lettem. Egy hosszú kapcsolatból megszületett a lányom, nem sokkal később elváltunk a férjemmel és én új életet kezdtem. Le kellett küzdenem a kapcsolatfüggőségemet, és mivel vágytam egy igazán szép párkapcsolatra, úgy döntöttem, először magamat teszem helyre. 

Így jutottam el az együttműködő-kommunikáció, energiagyógyászat, a családállítás és a pszichodráma elemeit alkalmazó önismereti csoportok után egy olyan iskolához, mely alapjaiban változtatta meg az élethez való hozzáállásomat. A Dr. Hoffmann Gergely által vezetett kvantumpszichológiai életmódvezetési tanácsadó képzés után kezdtem el tudatosan emberekkel foglalkozni. Részt vettem a pszichoszomatikus egészségtan továbbképzésen, és rendszeresen gyakorlom az önismereti alapokra épített dinamikus rajztréningen tanult útmutatásokat.

DE! Eljutottam egy olyan pontra, amikor megkérdőjeleztem ezeknek a módszereknek a tényleges hatását a hétköznapokra. Úgy éreztem hiába a sok tanulás és önmunka, semmire sem jutottam, hiszen krízis helyzetekben ugyanoda esek vissza újra és újra.

Sikerült megfogalmaznom, hogy mi is az, ami igazán hiányzik számomra az előadásokból, az életvezetési könyvekből, az önismereti csoportokból. Ez pedig a HOGYAN?

Ekkor találtam rá a coachingra. Egy jó coaching cél ugyanis mindig pozitív, aktív és etikus.

A céljaim elérése érdekében tehát nem másokon keresztül, nem valami/valaki ellen irányulva teszek lépéseket, hanem pont valami érdekében.

Én teszek meg mindent ezért a célért, nem másoktól várom a csodát, az én erőforrásaimat használom, így a siker is az enyém lesz.

S ekkor már arra is rájöttem, hogy a céljaimnak nem másokról, hanem magamról kell szólniuk. A világ nem fog a kedvemért megváltozni, először nekem kell felhagynom a berögzült mintáimmal.

Azt gondolom, hogy életünk e Földön örök tanulás és fejlődés. Az pedig csak rajtunk múlik, hogy az akadályokat és a próbatételeket hogyan éljük meg. Eldönthetem, hogy reggel mosolyogva ébredek-e fel, vagy nyűgösen, az egész világra haragudva. Ugyanígy eldönthetem, hogy a saját igazságom védelme érdekében felvállalok-e konfliktusokat és azok következményeit, vagy nem. Hogy el tudom-e fogadni a többi ember különbözőségét, vagy az élet állandó változását.

 

Én úgy döntöttem örülök annak, ami van és hálával fogadom a tanításokat. 

A MUNKA amit végzek, örömmel tölt el. 

Szeretem. 

A CSALÁD (egy népes patchwork család) amelyben élek, rengeteg boldog pillanatot ad.

Szeretem. 

A PÁROM számomra az, aki mellett igazi önismeretet gyakorolhatok. Aki megtanít arra, hogy ne csak azt lássam, ami bennem van; hogy képes legyek magamtól távol álló dolgokat is megfigyelni, megérteni és befogadni, úgy hogy közben önmagam maradok. 

Szeretem.

A szeretet pedig az a cselekvés – és most had idézzem kedvenc tanárom Dr. Hoffmann Gergely szavait - : amelynek a boldogság a tapasztalata.

Personal (Life) coachingCorporate (Business) coachingÉletvezetésÖn-HipnózisNLP , NLPCoaching és  a Vonzás Törvénye Szolnokon, Kecskeméten, Egerben és Budapesten előre egyeztetett időpontban. Tréningek, előadások, workshopok, csoport coaching ülések, teamcoaching ülések, TRANSZtréningek, TRANSZelőadások, motivációs előadások az egész ország területén. Keressen minket bizalommal a +36-70/215-64-47 telefonszámon.

A weboldalunkon kínált szolgáltatásainkra való érdeklődés alap feltétele, hogy az érdeklődő magát egészségesnek vallja, nem állhat cselekvőképességet korlátozó intézkedés alatt, ugyanakkor fennálló betegség esetén kérje ki kezelőorvosának előzetes véleményét. A 18. életévüket be nem töltött személyek a fenti feltételek mellett, kizárólag szülői vagy szülői írásos meghatalmazott felügyelete mellet vehetnek igénybe szolgáltatásainkat.

Weboldalunkon kizárólag a személy komfortérzetének, a személy fizikai közérzetének, és az életminőségének javítására irányuló szolgáltatásokat kínálunk. Szolgáltatásaink közt orvosi terápiás, gyógyító, illetve pszichoterápiás, és hipnoterápiás, valamint egyéb egészségügyi szolgáltatásnak minősülő tevékenységet nem kínálunk.

2021Szeptember
MonTueWedThuFriSatSun
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Az Életvezetés, az Ön- Hipnózis  és a Meditációs, Relaxációs jelleggel végzett "Taranszformáció” , Coaching és az neuro-lingvisztikus programozás (NLP) tevékenységi köre a „fizikai közérzetjavító szolgáltatás” (TEÁOR:9604) és az „MNS egyéb személyi szolgáltatás” (TEÁOR:9609) tevékenységi kör hatáskörébe tartozik.
A Magyarországon jelenleg érvényben lévő hatályos jogszabályok értelmében, KIZÁRÓLAG csak orvos GYÓGYITthat. Klinikai hipnózist (hipnoterápiát), pszichoterápiás kezelést, orvosi terápiás, gyógyító, illetve egyéb egészségügyi szolgáltatásnak minősülő tevékenységet NEM végzünk. Valahányszor a weboldalon „terápia” szót használjuk azt KIZÁRÓLAG a HÉTKÖZNAPI ÉRTELEMBEN értjük.