Időgazdálkodás Az idő a legértékesebb...

időgazdálkodás

Az időgazdálkodás nem csak arról szól, hogy mikor mit csinálok adott helyzetben, vagy mennyi idő alatt készülök el egy feladattal. Ennél sokkal több összetevője van, rengeteg minden van hatással arra, hogy hogyan tudunk saját időnkkel gazdálkodni.

Ismernünk kell saját magunkat, belső működésünket, határainkat …stb. és érdemes tisztában lennünk azzal, hogy bizonyos helyzetekben mi vagy ki az, ami vagy aki segíteni tud a gyorsabb, vagy hatékonyabb haladás érdekében. 

Valamerre haladni akkor tudunk, ha világosan kitűztük a célt. Gyorsan haladni pedig akkor, ha az utat is megterveztük, és közben számolunk a zsákutcákkal, torlaszokkal és egyéb akadályokkal. Ha van terv, attól el lehet térni és meg lehet vizsgálni, hogy ez miért történt. Cél és útiterv nélkül viszont nincs mihez viszonyítani, és nincs magunkat mihez tartani.

Ha meghatározunk egy fontossági és sürgősségi sorrendet az elvégzendő feladatokkal kapcsolatban, akkor tudni fogjuk, mi az, amivel kezdenünk kell a munkát és mi az, amit ráér holnap is megcsinálni. Így nem veszünk el a részletekben és nem kell kapkodnunk a határidők betartása miatt.

Van, hogy úgy érezzük egész nap dolgoztunk, mégsem haladtunk semmit. Ilyenkor érdemes végiggondolni, hogy milyen tényezők zavartak meg minket a munkavégzésben. Észre sem vesszük, hogy egy váratlan telefon, a-mail, sms mennyire meg tudja zavarni a koncentrációt. Elkalandoznak a gondolataink és hosszú percek telhetnek el, mire újra teljesen visszatérünk az adott munkához. De ilyen kizökkentő tényező lehet egy barát beköszönése, egy közösségi oldal, túl gyakori kávé és cigarettaszünet, a „csak egy oldalt nyomtass ki légy szíves” vagy a „csak egy percre nézz rá erre légy szíves” típusú szívességek elvégzése, a feladatok halogatása/ügyek pakolgatása és vezetőként a mások által is teljesíthető feladatok elvégzése.

A megfelelő időgazdálkodás kialakításában érdemes külső szakértőt (coachot) igénybe venni, hiszen, amikor benne vagyunk egy szituációban nem látunk meg olyan dolgokat, ami egy kívülálló szakember számára egyértelmű. Megfelelő módszerek alkalmazásával a coach rávezet bennünket hiányosságainkra és azok kiküszöbölésének módjára. Mivel ezekre mi magunk jövünk rá és mi magunk változtatunk rajtuk, döntéseink hatásfoka jóval nagyobb lesz és hosszú távon változtathatjuk meg életünket.

Personal (Life) coachingCorporate (Business) coachingÉletvezetésÖn-HipnózisNLP , NLPCoaching és  a Vonzás Törvénye Szolnokon, Kecskeméten, Egerben és Budapesten előre egyeztetett időpontban. Tréningek, előadások, workshopok, csoport coaching ülések, teamcoaching ülések, TRANSZtréningek, TRANSZelőadások, motivációs előadások az egész ország területén. Keressen minket bizalommal a +36-70/215-64-47 telefonszámon.

A weboldalunkon kínált szolgáltatásainkra való érdeklődés alap feltétele, hogy az érdeklődő magát egészségesnek vallja, nem állhat cselekvőképességet korlátozó intézkedés alatt, ugyanakkor fennálló betegség esetén kérje ki kezelőorvosának előzetes véleményét. A 18. életévüket be nem töltött személyek a fenti feltételek mellett, kizárólag szülői vagy szülői írásos meghatalmazott felügyelete mellet vehetnek igénybe szolgáltatásainkat.

Weboldalunkon kizárólag a személy komfortérzetének, a személy fizikai közérzetének, és az életminőségének javítására irányuló szolgáltatásokat kínálunk. Szolgáltatásaink közt orvosi terápiás, gyógyító, illetve pszichoterápiás, és hipnoterápiás, valamint egyéb egészségügyi szolgáltatásnak minősülő tevékenységet nem kínálunk.

2021Szeptember
MonTueWedThuFriSatSun
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Az Életvezetés, az Ön- Hipnózis  és a Meditációs, Relaxációs jelleggel végzett "Taranszformáció” , Coaching és az neuro-lingvisztikus programozás (NLP) tevékenységi köre a „fizikai közérzetjavító szolgáltatás” (TEÁOR:9604) és az „MNS egyéb személyi szolgáltatás” (TEÁOR:9609) tevékenységi kör hatáskörébe tartozik.
A Magyarországon jelenleg érvényben lévő hatályos jogszabályok értelmében, KIZÁRÓLAG csak orvos GYÓGYITthat. Klinikai hipnózist (hipnoterápiát), pszichoterápiás kezelést, orvosi terápiás, gyógyító, illetve egyéb egészségügyi szolgáltatásnak minősülő tevékenységet NEM végzünk. Valahányszor a weboldalon „terápia” szót használjuk azt KIZÁRÓLAG a HÉTKÖZNAPI ÉRTELEMBEN értjük.