Karrierváltás Merre tovább...

karrierváltás

Mit is vár el egy ember a munkájától? Ez mindig az egyéntől függ, de általánosságban elmondható, hogy megfelelő egzisztenciát, stabilitást, biztonságot, karrier és fejlődési lehetőséget, motiváló feladatokat vagy akár önmegvalósítást. Ha ezeket, vagy más, a számunkra fontos dolgokat nem j meg, akkor automatikusan fogalmazódik meg a váltás gondolata. 

Általánosságban elmondható, hogy karrierváltás előtt hosszú ideig csak gondolatfoszlányok jelennek meg az emberek fejében valami másról. Valamiről, amiben jól érzik magukat. De konkrét célt általában csak kényszer hatására fogalmaznak meg, amikor már nincs más lehetőség (elbocsátották őket, vagy már elviselhetetlenné váltak a körülmények). Amennyiben az egyénnek van lehetősége arra, hogy bizonyos ideig gondolkozzon, nagyobb az esélye, hogy konkrét karrierváltás jön létre. Ha valakit elbocsátottak és az elsődleges cél az anyagi biztonság fenntartása, kisebb az esély az áhított „álommunkára”. Épp ezért  fontos, hogy még időben ismerjük fel a jeleket, és ha kell forduljunk szakemberhez, aki támogatni tud bennünket céljaink kitűzésében és elérésében.

A legtöbb karrierváltó a 40-50-es éveikben járók közül kerül ki. Ebben nagy szerepe van az ilyenkor tapasztalható életközépi válságnak. Hiszen életünk delelőjén már túl vagyunk fontosabb döntésinken. Kialakítottuk munkahelyi és családi környezetünket. Viszont azok a dolgok, amiket fiatalon még kihívást jelentő feladatnak láttunk, erre az időszakra unalmassá és nyomasztóvá válhatnak. Sokszor ekkor döbbenünk rá, hogy sok döntésünk csupán a társadalmi, családi vagy a biztonságkeresési nyomás következménye. Ebben az időszakban ezek ellen is lázadhatunk. Van, hogy egy elbocsájtás miatt kényszerülünk átgondolni addigi életünket. Ha szerencsésebbek vagyunk, mi magunk lépünk ki a mókuskerékből. Nők esetében a családalapítás miatti hosszú otthonlét is vezethet ehhez a döntéshez.

Bármilyen döntés vagy esemény következményeként is éljük meg ezt a helyzetet, mindenképpen egy mélylélektani folyamattal van dolgunk, ami változásra kényszerít. Ezt a válságot viszont fordíthatjuk előnyükre is. Hiszen ez mindenképpen egy olyan fordulópont az életünkben, ami rengeteg lehetőséget rejt magában. Szembenézhetünk azzal, akivé váltunk és végre kifejezhetjük önmagunkat; újrarendezhetjük életünk prioritásait.

Ahhoz viszont, hogy sikeres legyen a váltás, tisztában kell lennünk önmagunkkal, tudatában kell lennünk erőségeinkkel, gyengeségeinkkel, vágyainkkal és motivációnkkal. Hinnünk kell abban, hogy képesek vagyunk elérni a kitűzött célokat.

Azt is számításba kell vennünk, hogy a sikernek ára van. Erőfeszítést, energiabefektetést, idő és pénzráfordítást igényelhet és az is lehet, hogy fel kell hagynunk valamivel, amit addig szívesen csináltunk. Végig kell gondolnunk, hogy elég erősek vagyunk-e ahhoz, hogy végigvigyük ezt a folyamatot és az ár amit fizetünk érte reális-e.

Ezekben a folyamatokban is támogathat bennünket a coaching. Hiszen a coach, mint külső megfigyelő, irányított kérdésekkel, megfelelően kiválasztott módszertannal rá tud világítani olyan területekre, vagy kérdésekre, amik addig eszünkbe sem jutottak. Segít meghatározni céljainkat és az úton mellettünk haladva kíséri végig a változásunkat.

Personal (Life) coachingCorporate (Business) coachingÉletvezetésÖn-HipnózisNLP , NLPCoaching és  a Vonzás Törvénye Szolnokon, Kecskeméten, Egerben és Budapesten előre egyeztetett időpontban. Tréningek, előadások, workshopok, csoport coaching ülések, teamcoaching ülések, TRANSZtréningek, TRANSZelőadások, motivációs előadások az egész ország területén. Keressen minket bizalommal a +36-70/215-64-47 telefonszámon.

A weboldalunkon kínált szolgáltatásainkra való érdeklődés alap feltétele, hogy az érdeklődő magát egészségesnek vallja, nem állhat cselekvőképességet korlátozó intézkedés alatt, ugyanakkor fennálló betegség esetén kérje ki kezelőorvosának előzetes véleményét. A 18. életévüket be nem töltött személyek a fenti feltételek mellett, kizárólag szülői vagy szülői írásos meghatalmazott felügyelete mellet vehetnek igénybe szolgáltatásainkat.

Weboldalunkon kizárólag a személy komfortérzetének, a személy fizikai közérzetének, és az életminőségének javítására irányuló szolgáltatásokat kínálunk. Szolgáltatásaink közt orvosi terápiás, gyógyító, illetve pszichoterápiás, és hipnoterápiás, valamint egyéb egészségügyi szolgáltatásnak minősülő tevékenységet nem kínálunk.

2021Szeptember
MonTueWedThuFriSatSun
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Az Életvezetés, az Ön- Hipnózis  és a Meditációs, Relaxációs jelleggel végzett "Taranszformáció” , Coaching és az neuro-lingvisztikus programozás (NLP) tevékenységi köre a „fizikai közérzetjavító szolgáltatás” (TEÁOR:9604) és az „MNS egyéb személyi szolgáltatás” (TEÁOR:9609) tevékenységi kör hatáskörébe tartozik.
A Magyarországon jelenleg érvényben lévő hatályos jogszabályok értelmében, KIZÁRÓLAG csak orvos GYÓGYITthat. Klinikai hipnózist (hipnoterápiát), pszichoterápiás kezelést, orvosi terápiás, gyógyító, illetve egyéb egészségügyi szolgáltatásnak minősülő tevékenységet NEM végzünk. Valahányszor a weboldalon „terápia” szót használjuk azt KIZÁRÓLAG a HÉTKÖZNAPI ÉRTELEMBEN értjük.