Mindennapi mintáink Csajos esték - Mindennapi mintáink - interaktív előadás

mindennapi mintáink


A másokhoz való viszonyulásunk nagyban függ attól, hogy milyen mintát láttunk szüleinktől, tanárainktól, azoktól a felnőttektől, akik gyermekként körbevettek minket. Ez a mintázat alkotja személyiségünk nagy részét, s pont ezért meg sem kérdőjelezzük ezen minták aktualitását, szükségességét, vagy azt, hogy az ezek alapján kialakult viselkedésünk mennyire könnyíti vagy nehezíti meg az életünket.

A megtanult minták mintegy szűrőként működve szűkítik le azt a világot, amelyben jól érezzük magunkat.

Ezeket a mintákat adjuk át gyermekeinknek is.

Épp ezért, ha egy gyermekkel „probléma” van, érdemes először a szülők viselkedését, értékrendjét, hiedelmeit megvizsgálni.

Például hányszor halljuk felnőtt emberektől, hogy: -Jajj, holnap már megint hétfő…

Ha egy szülő nem szívesen megy be dolgozni a munkahelyére, ha egész vasárnap feszült attól, hogy a következő napon egy újabb hét kezdődik, akkor hogyan várhatjuk el a gyerektől, hogy önként és dalolva, jókedvűen kezdje a hétfői napot az iskolában?

Amit a szüleinktől tanultunk, mélyen elraktározzuk az agyunkban, de nem csak a tényeket, hanem az azokra adott reakcióinkat is.

A példánknál maradva: ha gyerekként minden hétfő veszekedéssel kezdődik, feszültséggel van tele, akkor felnőttként megmagyarázhatatlanul tör ránk majd egyfajta „gyomorgörcs” ezeken a napokon, még akkor is, ha szeretjük a munkánkat. Ez pedig hosszú távon megmérgezheti életünk többi területét is.

Belénk épült hiedelmeinket csak akkor tudjuk megkérdőjelezni, ha felnőttként vizsgáljuk meg azokat.

Igazi felnőttként számba vehetjük azokat a helyzeteket, szituációkat, amikor gondolkodás nélkül cselekszünk. Ha sikerül ezeket felismerni, akkor pedig már csak megfelelő stratégia, gyakorlás és kitartás kérdése, hogy meg tudjuk-e változtatni, élhetőbbé tudjuk-e tenni a hétköznapjainkat.

A csajos esték soron következő előadásán ezekről, és a témához kapcsolódó, a résztvevők által felvetett kérdésekről beszélgetünk.

Personal (Life) coachingCorporate (Business) coachingÉletvezetésÖn-HipnózisNLP , NLPCoaching és  a Vonzás Törvénye Szolnokon, Kecskeméten, Egerben és Budapesten előre egyeztetett időpontban. Tréningek, előadások, workshopok, csoport coaching ülések, teamcoaching ülések, TRANSZtréningek, TRANSZelőadások, motivációs előadások az egész ország területén. Keressen minket bizalommal a +36-70/215-64-47 telefonszámon.

A weboldalunkon kínált szolgáltatásainkra való érdeklődés alap feltétele, hogy az érdeklődő magát egészségesnek vallja, nem állhat cselekvőképességet korlátozó intézkedés alatt, ugyanakkor fennálló betegség esetén kérje ki kezelőorvosának előzetes véleményét. A 18. életévüket be nem töltött személyek a fenti feltételek mellett, kizárólag szülői vagy szülői írásos meghatalmazott felügyelete mellet vehetnek igénybe szolgáltatásainkat.

Weboldalunkon kizárólag a személy komfortérzetének, a személy fizikai közérzetének, és az életminőségének javítására irányuló szolgáltatásokat kínálunk. Szolgáltatásaink közt orvosi terápiás, gyógyító, illetve pszichoterápiás, és hipnoterápiás, valamint egyéb egészségügyi szolgáltatásnak minősülő tevékenységet nem kínálunk.

2021Szeptember
MonTueWedThuFriSatSun
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Az Életvezetés, az Ön- Hipnózis  és a Meditációs, Relaxációs jelleggel végzett "Taranszformáció” , Coaching és az neuro-lingvisztikus programozás (NLP) tevékenységi köre a „fizikai közérzetjavító szolgáltatás” (TEÁOR:9604) és az „MNS egyéb személyi szolgáltatás” (TEÁOR:9609) tevékenységi kör hatáskörébe tartozik.
A Magyarországon jelenleg érvényben lévő hatályos jogszabályok értelmében, KIZÁRÓLAG csak orvos GYÓGYITthat. Klinikai hipnózist (hipnoterápiát), pszichoterápiás kezelést, orvosi terápiás, gyógyító, illetve egyéb egészségügyi szolgáltatásnak minősülő tevékenységet NEM végzünk. Valahányszor a weboldalon „terápia” szót használjuk azt KIZÁRÓLAG a HÉTKÖZNAPI ÉRTELEMBEN értjük.