Munkatársak motiválása A kérdés a hogyan...

munkavállalók motivációja

Ahhoz, hogy bármelyik munkatársunkat megfelelően tudjuk motiválni, ismernünk kell személyiségét, a közösséghez való viszonyát és azt, hogy ő maga hová is helyezi el magát jelenleg a szervezeten belül, illetve hová szeretne eljutni. Ha csapatban dolgozik, akkor tudnunk kell, hogy hogyan működik együtt másokkal, és hogy egyéni érdeke, illetve a csapat érdeke megegyezik-e.

Egy jól működő csapat előreviszi a szervezet működését, de egy rosszul összeállított, nem megfelelően funkcionáló egység hátráltatja a hatékony munkavégzést.

Ha egy csoporton belül a tagok saját érdekeiket helyezik előtérbe, illetve, ha figyelmen kívül hagyják a vállalti célokat, az komoly baj forrása lehet.

Az egyéni érdekek nagyon különbözőek lehetnek ( anyagi megbecsülés, szakmai előrelépés, munka-magánélet egyensúly, szakmai gyakorlat stb.), de különbözőek lehetnek a csapatok érdekei is (pl. szakmai szakértelem hiányának fedezése, kevés munka megtartása, fejlődési, növekedési törekvések, jó kollegiális viszony, kiharcolt kiváltságos helyzet  megtartása stb.)

A szervezeti egységek megfelelő működésének kiderítésére alkalmas lehet egy szervezeti átvilágítás, eredményorientált vagy csoport coachinggal pedig biztosíthatjuk a célok és eredmények fókuszban tartását és az egészséges csapatműködést.. Fontos ugyanis, hogy akár egyénileg, akár csapaton belül, a munkavállalók bizonyítani tudják rátermettségüket, önállóságukat vagy épp alkalmasságukat a csapatjátékra. Ha ez megvalósul, akkor a valós képet látva tudjuk őket támogatni abban, hogy a szervezetben elfoglalt helyükön ki tudjanak teljesedni.

A jó csapatok munkatársai nem csak a vezetőjükben, de egymásban is bíznak. A kölcsönös bizalom elengedhetetlen a jó csapatmunkához, ami erősíti a szervezetet és elősegíti a célok elérését. Arról nem is beszélve, hogy a csapattagok is nagyobb biztonságban érzik magukat. Hiszen ebben az esetben biztosak abban, hogy mind vezetőjük, mind társaik a lehető legjobbat és legjobban cselekszik, és ha bármi probléma adódik, azt meg tudják beszélni. Ennek a bizalomnak a kialakítása nagy energia-befektetést igényel, és igen törékennyé válik, ha kommunikációs hibák történnek az információk áramlásában.

A vezető felelőssége, hogy gondolkodjon a megfelelő kommunikációról, a bizalmi szint megtartásáról, vagy annak emeléséről. Ha a munkatársak ismerik a saját és a többiek erősségeit, gyengeségeit, ha tisztában vannak a vállalat hierarchiájával, a betöltött pozíciókkal és azok felelősségével, akkor az szintén biztonságot ad számukra.

A vezetőknek rendszerint szükségük van egy coach támogatására, hogy mindenre kiterjedő figyelemmel kísérhessék a társas folyamatokat is, és megfelelően motiválhassák alkalmazottait.

Egy szervezetnél a dolgozók között természetes dolog, ha konfliktusok keletkeznek. A gond akkor kezdődik, ha ezek a helyzetek nincsenek megoldva és elmérgesednek. A vezető feladata, hogy feltárja a konfliktus okait és segítsen azok megoldásában. Senkinek sem segít (sem a szervezetnek, sem az alkalmazottaknak), ha állandó feszültség van a munkahelyen. Egy jó vezetőnek ezt észre kell vennie és lépéseket kell tennie a megoldás irányába. Sok problémát meg lehet előzni azzal, ha a vezető odafigyel a csapat összeállításánál arra, hogy kik azok, akik alkalmasak a csapatmunkára, és kik azok, akik inkább egyéni feladatokban brillíroznak. Az sem mindegy ki kivel dolgozik együtt. Ha a csapattagok kiegészítik egymást, elfogadóak egymással, ismerik egymás erősségeit és gyengeségeit, nyitottan, félelemérzet nélkül beszélhetnek problémáikról, akkor a konfliktusos helyzetek is kevesebb alkalommal alakulnak ki, vagy gyorsabban oldódnak meg.

Szintén fontos tényező, hogy a szervezetnél fel lehet-e, fel tudják-e vállalni a konfliktusokat és tisztában vannak-e felelősségeikkel. Tetteinknek mindig következményei vannak. Viszont ha nincs világosan meghatározva a cél, vagy nem vagyunk felé elég elkötelezettek, akkor a felelősségvállalással is lesznek problémák, hiszen valószínűleg másként fogjuk értelmezni az eseményeket. Így viszont visszaesik a munka hatékonysága, eredményessége. Ahhoz viszont, hogy felelősséget tudjunk vállalni nem csak a cél meghatározására, hanem szakértelemre, tudásra és magabiztosságra is szükségünk van. Ha nem bízunk saját képességeinkben, akkor hogyan tudunk megfelelni az elvárásoknak? Ezért fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy mire vagyunk képesek és, hogy milyen területen kell magunkat fejleszteni.

A coaching folyamat során olyan módszerekkel dolgozunk, amik segítik a vezetőt és a csoportot is (külön-külön és együtt is) a hatékonyság növelésében, a motivációk megtalálásában, és a jó hangulatú, eredményorientált munkavégzés kialakításában.

Personal (Life) coachingCorporate (Business) coachingÉletvezetésÖn-HipnózisNLP , NLPCoaching és  a Vonzás Törvénye Szolnokon, Kecskeméten, Egerben és Budapesten előre egyeztetett időpontban. Tréningek, előadások, workshopok, csoport coaching ülések, teamcoaching ülések, TRANSZtréningek, TRANSZelőadások, motivációs előadások az egész ország területén. Keressen minket bizalommal a +36-70/215-64-47 telefonszámon.

A weboldalunkon kínált szolgáltatásainkra való érdeklődés alap feltétele, hogy az érdeklődő magát egészségesnek vallja, nem állhat cselekvőképességet korlátozó intézkedés alatt, ugyanakkor fennálló betegség esetén kérje ki kezelőorvosának előzetes véleményét. A 18. életévüket be nem töltött személyek a fenti feltételek mellett, kizárólag szülői vagy szülői írásos meghatalmazott felügyelete mellet vehetnek igénybe szolgáltatásainkat.

Weboldalunkon kizárólag a személy komfortérzetének, a személy fizikai közérzetének, és az életminőségének javítására irányuló szolgáltatásokat kínálunk. Szolgáltatásaink közt orvosi terápiás, gyógyító, illetve pszichoterápiás, és hipnoterápiás, valamint egyéb egészségügyi szolgáltatásnak minősülő tevékenységet nem kínálunk.

2021Szeptember
MonTueWedThuFriSatSun
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Az Életvezetés, az Ön- Hipnózis  és a Meditációs, Relaxációs jelleggel végzett "Taranszformáció” , Coaching és az neuro-lingvisztikus programozás (NLP) tevékenységi köre a „fizikai közérzetjavító szolgáltatás” (TEÁOR:9604) és az „MNS egyéb személyi szolgáltatás” (TEÁOR:9609) tevékenységi kör hatáskörébe tartozik.
A Magyarországon jelenleg érvényben lévő hatályos jogszabályok értelmében, KIZÁRÓLAG csak orvos GYÓGYITthat. Klinikai hipnózist (hipnoterápiát), pszichoterápiás kezelést, orvosi terápiás, gyógyító, illetve egyéb egészségügyi szolgáltatásnak minősülő tevékenységet NEM végzünk. Valahányszor a weboldalon „terápia” szót használjuk azt KIZÁRÓLAG a HÉTKÖZNAPI ÉRTELEMBEN értjük.