Női vezetők Hatékony női vezetők...

női vezetők

Minden vezető más és más, de a férfi és női vezetők között igencsak nagy a különbség, vagy legalábbis annak kellene lennie, hiszen egész máshogy működünk, egész más motivációval rendelkezünk, más célok mozgatnak bennünket.

McKinsey egy olyan új vezetési modellt dolgozott ki nők számára,  mely a fizikai, érzelmi, intellektuális és spirituális erők forrásának megtalálására helyezi a hangsúlyt. Kifejezetten a nők speciális, férfiakétól eltérő szükségleteire és tapasztalataira épül. A modell alkalmazásával a nők megtalálhatják helyüket, méghozzá úgy, hogy nem kell feladniuk nőiességüket, nem kell a férfiak szerepével harcolniuk. Magabiztos, hatékony női vezetőkké válhatnak nem pedig férfiakat utánzó karrieristákká.

A modell az alábbi összetevők alapján működik:

1. Vonzó cél: Meg kell találnunk fő motivációnkat. Mi az ami valóban fontos számunkra. Mik az erősségeink, és ezeket hogyan tudjuk használni céljaink elérésében. Ha az erősségeink alapján, valódi motivációnk irányába haladunk, akkor sokkal könnyedebben vesszük az akadályokat és képesek vagyunk új nézőpontok megismerésére is.

2. Az energia hatékony elosztása: Mi az, amiből töltekezni tudunk és mi az a tevékenység, ami különösen sok energiát von el tőlünk. Hogyan tudjuk az erőnket beosztani. Hogyan tudunk egyensúlyt teremteni és hogyan tudjuk ezt megtartani. képesek vagyunk-e fontossági sorrendet kialakítani személyes és szakmai vonalon, és betartjuk-e ezeket a prioritásokat.

3. Pozitív keretezés: Hogyan látjuk a világot. Egy pohár félig üres, vagy félig tele van. Bízunk-e magunkban annyira, hogy képesek vagyunk megoldani a feladatokat, vagy gyakran tehetetlennek érezzük magunkat. A pozitív keretezés azt jelenti, hogy képesek vagyunk felnőttként, tényszerűen gondolkodni és úgy fogadjuk el a dolgokat, ahogy azok vannak. Figyeljünk arra, hogy egy-egy helyzet mit tanít nekünk. Ahelyett, hogy elkezdenénk magunkban és vezetői képességeinkben kételkedni, kérjünk visszajelzéseket, dolgozzunk ki cselekvési tervet és e szerint változtassunk hozzáállásunkon. A negatív eseményeken való túllépést az segíti, ha teszünk valami olyat az adott szituáció után, ami újra önbizalommal, többletenergiával tölt el bennünket. Ehhez viszont ismernünk kell saját magunkat, személyiségünket és azt, hogy mi az amiből töltekezni tudunk.

4. Kapcsolatépítés: Általánosságban elmondható, hogy a társadalom a női vezetőket olyan jelzőkkel illeti, amik nem tesznek jót önbizalmuknak. Agresszívnak, önzőnek, törtetőnek bélyegzik őket. Az pedig, hogy bebizonyítsuk ennek ellenkezőjét, sok energiát emészt el. Ha tudjuk kik azok, akikre számíthatunk, ha vannak a környezetünkben olyanok, akik hasonló problémákkal küszködnek, az sokat segíthet. Azok a női vezetők, akik rendelkeznek megfelelő kapcsolatokkal és mentorral, sokkal elégedettebbek a karrierjükkel és több megbecsülésre, nagyobb tiszteletre tesznek szert. Merjünk segítséget kérni, vagy segítséget adni, és a munkán túl is kapcsoljuk össze közös érdeklődési köreinket. A valahová tartozás érzése értelmet adhat a mindennapoknak.

5. Elköteleződés: Attól még, hogy elvégeztünk egy munkát, nem biztos, hogy le is arathatjuk érte a babérokat. Nem elég valamit megtenni, azt másokkal is ismertetni kell. Az önmarketing segít sikereink elismertetésében. Meg találnunk kik is vagyunk valójában, és hogy hogyan erősíthetjük önbizalmunkat. Ahhoz, hatékonyabb vezetők legyünk, szembe kell néznünk önmagunkkal, hogy rájöjjünk miben kell változnunk. Ha dolgozunk saját magunkon, ha ismerjük személyiségünket és határainkat, akkor tudni fogjuk, hogy egy kockázatos helyzetet felvállalhatunk-e, hogy valóban képesek vagyunk-e megugrani az akadályt, vagy csak megfelelési kényszerből, hogy megmutassuk, nőként is képesek vagyunk rá megyünk bele. Ráadásul, ha tudjuk hogyan működünk, akkor a megfelelő úton haladunk majd a megoldás felé és nem a férfiakat utánozva vonszoljuk át magunkat a célvonalon.

 Egy szakképzett, tapasztalattal rendelkező coach képes arra, hogy támogatásával egy női vezető tényleg női vezetővé válhasson.

Personal (Life) coachingCorporate (Business) coachingÉletvezetésÖn-HipnózisNLP , NLPCoaching és  a Vonzás Törvénye Szolnokon, Kecskeméten, Egerben és Budapesten előre egyeztetett időpontban. Tréningek, előadások, workshopok, csoport coaching ülések, teamcoaching ülések, TRANSZtréningek, TRANSZelőadások, motivációs előadások az egész ország területén. Keressen minket bizalommal a +36-70/215-64-47 telefonszámon.

A weboldalunkon kínált szolgáltatásainkra való érdeklődés alap feltétele, hogy az érdeklődő magát egészségesnek vallja, nem állhat cselekvőképességet korlátozó intézkedés alatt, ugyanakkor fennálló betegség esetén kérje ki kezelőorvosának előzetes véleményét. A 18. életévüket be nem töltött személyek a fenti feltételek mellett, kizárólag szülői vagy szülői írásos meghatalmazott felügyelete mellet vehetnek igénybe szolgáltatásainkat.

Weboldalunkon kizárólag a személy komfortérzetének, a személy fizikai közérzetének, és az életminőségének javítására irányuló szolgáltatásokat kínálunk. Szolgáltatásaink közt orvosi terápiás, gyógyító, illetve pszichoterápiás, és hipnoterápiás, valamint egyéb egészségügyi szolgáltatásnak minősülő tevékenységet nem kínálunk.

2021Szeptember
MonTueWedThuFriSatSun
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Az Életvezetés, az Ön- Hipnózis  és a Meditációs, Relaxációs jelleggel végzett "Taranszformáció” , Coaching és az neuro-lingvisztikus programozás (NLP) tevékenységi köre a „fizikai közérzetjavító szolgáltatás” (TEÁOR:9604) és az „MNS egyéb személyi szolgáltatás” (TEÁOR:9609) tevékenységi kör hatáskörébe tartozik.
A Magyarországon jelenleg érvényben lévő hatályos jogszabályok értelmében, KIZÁRÓLAG csak orvos GYÓGYITthat. Klinikai hipnózist (hipnoterápiát), pszichoterápiás kezelést, orvosi terápiás, gyógyító, illetve egyéb egészségügyi szolgáltatásnak minősülő tevékenységet NEM végzünk. Valahányszor a weboldalon „terápia” szót használjuk azt KIZÁRÓLAG a HÉTKÖZNAPI ÉRTELEMBEN értjük.