Önbizalomnövelés Képes vagyok rá...

nbizalomnövelés

Manapság folyamatosan találkozunk a magazinokban, az interneten és a tv-ben olyan torzított képekkel, melyek az épp aktuális divatot állítják be követendő példaként. Társadalmi elvárásként jelennek meg az aktuális trend szerinti tökéletes külső és belső tulajdonságok. Pedig ahány ember annyi féle, és pont a különbözőségünk az, ami tökéletessé tesz bennünket. 

Amennyiben meg akarunk felelni ezeknek az elvárásoknak, szinte törvényszerű az önbizalomhiány kialakulása. Minél inkább szeretnénk hasonlítani az „álomképre” annál inkább rájövünk, hogy ez szinte lehetetlen. Nem vagyunk rá képesek. Ezért egyre több lesz bennünk az elfojtott belső feszültség, és egyre kevesebb nézőpontot látunk egyszerre. Minél inkább belekeveredünk a „megfelelni akarásba” annál inkább közeledünk ahhoz, hogy csalódjunk magunkban. És ha ez megtörténik, akkor a beszűkült látásmódunk miatt már a reális álmokat is képtelenek leszünk megvalósítani.

Jönnek az automatikus gondolatok:  „Képtelen vagyok rá”, „Sosem sikerül”, „Nem vagyok elég jó”, „Nem kellek senkinek”, „Minden rossz miattam van” … stb.

Mivel belülről ezt érezzük, legalább kívülről próbálunk az elvárt mintáknak megfelelni. De az igazi szépség belülről jön. Hiába a média által propagált kozmetikum, vagy divatmárka, ha nem érezzük magunkat jól a bőrünkben. Eleinte némi vigaszt ugyan ad, de folyamatosan azt érezzük, hogy ez nem elég, valami hiányzik, nincs kedvünk semmihez, és állandó hangulatváltozással küzdünk.

Meg kell ismernünk önmagunkat és fel kell építenünk a pozitív énképünket ahhoz, hogy ezeket a kényszeres megfelelni akarásokat le tudjuk küzdeni és hogy helyre tudjuk állítani megcsapzott  az önbizalmunkat.

 Hogy mi is az az énkép? Az önmagunkról (külső és belső tulajdonságainkról, képességeinkről) felállított kép. Ha valakinek kevés az önbizalma, akkor saját pozitív tulajdonságait hajlamos lekicsinyelni, a negatívokat pedig felnagyítani. Egy kellemes összképhez elengedhetetlen a külső és belső értékek összhangja. Manapság viszont a fent említett médiák hatására a külső túlságosan előtérbe került, háttérbe szorítva azon belső tulajdonságainkat, amik nélkül csak álarcot viselünk. Ha a reklámokból, kifutókról csupa tökéletes alakú, bőrű és hajú modell mosolyog ránk a tökéletes fogsorával, annak egyenes következménye, hogy egy idő után ezt elvárásként kezeljük. Csak akkor lesz tökéletes párunk, boldog gyerekünk, akkor leszünk sikeresek, gazdagok, ha hozzájuk hasonlítunk. Viszont mivel a valóság kissé szürkébb mint ezek a kitalált, megszerkesztett, összerakott „álmok”, elkezdjük magunkat ostorozni. Azt gondoljuk csúnyák, kövérek, aránytalanok, bőrhibásak stb. vagyunk. És a külsőnk negatív megítélése után elkezdjük leértékelni képességeinket, belső tulajdonságainkat is.

Vannak adottságaink, amiken nem tudunk változtatni (magasság, testalkat, kopaszodás stb.). Ahhoz, hogy megfelelő önbizalommal rendelkezzünk ezeket el kell fogadnunk, amin tudunk és szeretnénk változtatni, azokkal kapcsolatban meg kell tenni az első lépéseket,  illetve tisztában kell lennünk pozitív tulajdonságainkkal, hogy azokat ki tudjuk emelni. El kell tudnunk vonatkoztatni attól, hogy a társadalom mit helyez előtérbe, és arra kell koncentrálni, ami számunkra fontos érték. Elsősorban nem másoknak, hanem önmagunknak kell megfelelnünk. Ha ez sikerül, akkor leszünk csak igazán irigyeltek.

 Az igazi önbizalom ugyanis nem jár mindenkinek. Csak azoknak, akik képesek változtatni a hozzáállásukon. Azoknak, akik hajlandóak tenni érte. Ha ma eldöntjük, hogy magabiztosak leszünk, holnap tehetünk érte, de nem jön a jótündér, és nem változtat meg mindent egy szempillantás alatt.

Az önbizalom megszerzéséhez tisztán kell látnunk erősségeinket, pozitív tulajdonságainkat és reálisan gyengeségeinket. Minél jobban megismerjük saját magunkat az élet különböző területein, annál tisztábban fogjuk látni, hogy mik azok az adottságaink, amik kiemelnek minket a  tömegből és mik azok, amiken lehet változtatni.

Egy coach nagy segítség lehet ezen az úton. Hogy hogyan? Először megfogalmazhatja önbizalomhiányának okait. Gyakorlatorientált ülések alkalmával konkrét technikákat kaphat önbizalmának növelésére. Új nézőpontokat ismerhet meg, átprogramozhatja belső meggyőződését önbizalmával kapcsolatban. Feltárhatja negatív gondolatait önmagával kapcsolatban és pozitív gondolatokkal helyettesítheti azokat. A coach abban támogatja, hogy önmaga érje el ezeket a változásokat, és ezáltal hosszú távon változzon meg az élete.

Az önbizalomnövelő coaching ülés után megnő az önbizalma, az önmagába vetett hite; az önmagával (és másokkal) való kommunikációja pozitívvá alakul, épp úgy, mint énképe; nő az önbecsülése, kreatívabbá, nyitottabbá válik, jobb lesz a közérzete és több boldog pillanatot élhet meg a hétköznapokban is.

Personal (Life) coachingCorporate (Business) coachingÉletvezetésÖn-HipnózisNLP , NLPCoaching és  a Vonzás Törvénye Szolnokon, Kecskeméten, Egerben és Budapesten előre egyeztetett időpontban. Tréningek, előadások, workshopok, csoport coaching ülések, teamcoaching ülések, TRANSZtréningek, TRANSZelőadások, motivációs előadások az egész ország területén. Keressen minket bizalommal a +36-70/215-64-47 telefonszámon.

A weboldalunkon kínált szolgáltatásainkra való érdeklődés alap feltétele, hogy az érdeklődő magát egészségesnek vallja, nem állhat cselekvőképességet korlátozó intézkedés alatt, ugyanakkor fennálló betegség esetén kérje ki kezelőorvosának előzetes véleményét. A 18. életévüket be nem töltött személyek a fenti feltételek mellett, kizárólag szülői vagy szülői írásos meghatalmazott felügyelete mellet vehetnek igénybe szolgáltatásainkat.

Weboldalunkon kizárólag a személy komfortérzetének, a személy fizikai közérzetének, és az életminőségének javítására irányuló szolgáltatásokat kínálunk. Szolgáltatásaink közt orvosi terápiás, gyógyító, illetve pszichoterápiás, és hipnoterápiás, valamint egyéb egészségügyi szolgáltatásnak minősülő tevékenységet nem kínálunk.

2021Szeptember
MonTueWedThuFriSatSun
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Az Életvezetés, az Ön- Hipnózis  és a Meditációs, Relaxációs jelleggel végzett "Taranszformáció” , Coaching és az neuro-lingvisztikus programozás (NLP) tevékenységi köre a „fizikai közérzetjavító szolgáltatás” (TEÁOR:9604) és az „MNS egyéb személyi szolgáltatás” (TEÁOR:9609) tevékenységi kör hatáskörébe tartozik.
A Magyarországon jelenleg érvényben lévő hatályos jogszabályok értelmében, KIZÁRÓLAG csak orvos GYÓGYITthat. Klinikai hipnózist (hipnoterápiát), pszichoterápiás kezelést, orvosi terápiás, gyógyító, illetve egyéb egészségügyi szolgáltatásnak minősülő tevékenységet NEM végzünk. Valahányszor a weboldalon „terápia” szót használjuk azt KIZÁRÓLAG a HÉTKÖZNAPI ÉRTELEMBEN értjük.