Stresszkezelés Jó stressz kontra rossz stressz...

stresszkezelés

A szervezet reakciója minden olyan ingerre, ami kibillenti az egyensúlyi állapotból. Olyankor alakul ki, amikor úgy érezzük, hogy képtelenek vagyunk megbirkózni egy adott helyzettel, amikor túlzott elvárásokkal vagy követelményekkel, illetve állandóan változó feladatokkal kerülünk szembe. A stressz eredeti funkciója az, hogy alkalmazkodásra kényszerítse az egyént.

A stressz lehet számunkra hasznos (javítja a koncentrációt, segít a teljesítményfokozásban, mobilizálja az erőforrásainkat) és ártalmas (rontja a teljesítményt és hosszú távon károsan befolyásolja érzelmi állapotunk, magatartásunk és végül egészségünk is).

Egy rossz munkahelyi stressz több mint kétszer ártalmasabb szervezetünkre, mint az elhízás vagy a dohányzás.

A stressz kiváltó okát, vagy mértékét nem lehet egyértelműen meghatározni. Mindannyian különbözőek vagyunk, így stressztűrő-képességünk is változó. Ami valakinek izgalmas esemény, az másból szorongást/stresszt válthat ki és fordítva.

Maga a reakció, a stressz megélése is egyénenként változik. Okozhat gondolkodásbeli, testi vagy lelki változásokat/tüneteket. Ilyen a csökkent koncentrációs képesség, az emésztési vagy bőrproblémák, illetve az agresszió és a fokozott szorongás.

Általánosságban kimondható, hogy nem csak egy-egy ember, hanem egy csoport, szervezet összességében is lehet stresszes. Mondjuk egy stresszes munkahelyen gyakoribbá válnak az ügyfélpanaszok, csökken a dolgozók teljesítménye, nő az elégedetlensége, többen mennek betegszabadságra, nagy mértékűvé válik a munkavállalók cserélődése.  

Mindannyian szeretnénk stressz mentesen élni, de mégis hogyan lehet ezt elérni? Először is tudatosítani kell magunkban, hogy semmi sem történik varázsütésre. Ez egy folyamat, amiben aktívan közre kell működnünk. Időt, energiát és tényleges elköteleződést igényel. Azzal is tisztában kell lennünk, hogy lesznek visszaesések is, de ezek pont arra jók, hogy tanuljunk belőlük. Ilyenkor jó, ha van mellettünk valaki, aki támogat, megfelelő kérdéseket tesz fel és konkrét megoldási módszereket ad a kezünkbe. Ilyen szakember a coach.

A coach a beszélgetések alkalmával felméri, hogy az egyén számára mik azok a technikák, amik működhetnek, ezeket kipróbálják az ügyféllel és együtt kiválasztják a legalkalmasabb módszert. Lépésről lépésre haladnak, a megoldásra koncentrálnak, melyhez rugalmas (a folyamat során bármikor átírható) tervet készítenek. Ezek a tervek segítenek abban, hogy az új szokások a mindennapok részévé válhassanak.

Personal (Life) coachingCorporate (Business) coachingÉletvezetésÖn-HipnózisNLP , NLPCoaching és  a Vonzás Törvénye Szolnokon, Kecskeméten, Egerben és Budapesten előre egyeztetett időpontban. Tréningek, előadások, workshopok, csoport coaching ülések, teamcoaching ülések, TRANSZtréningek, TRANSZelőadások, motivációs előadások az egész ország területén. Keressen minket bizalommal a +36-70/215-64-47 telefonszámon.

A weboldalunkon kínált szolgáltatásainkra való érdeklődés alap feltétele, hogy az érdeklődő magát egészségesnek vallja, nem állhat cselekvőképességet korlátozó intézkedés alatt, ugyanakkor fennálló betegség esetén kérje ki kezelőorvosának előzetes véleményét. A 18. életévüket be nem töltött személyek a fenti feltételek mellett, kizárólag szülői vagy szülői írásos meghatalmazott felügyelete mellet vehetnek igénybe szolgáltatásainkat.

Weboldalunkon kizárólag a személy komfortérzetének, a személy fizikai közérzetének, és az életminőségének javítására irányuló szolgáltatásokat kínálunk. Szolgáltatásaink közt orvosi terápiás, gyógyító, illetve pszichoterápiás, és hipnoterápiás, valamint egyéb egészségügyi szolgáltatásnak minősülő tevékenységet nem kínálunk.

2021Szeptember
MonTueWedThuFriSatSun
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Az Életvezetés, az Ön- Hipnózis  és a Meditációs, Relaxációs jelleggel végzett "Taranszformáció” , Coaching és az neuro-lingvisztikus programozás (NLP) tevékenységi köre a „fizikai közérzetjavító szolgáltatás” (TEÁOR:9604) és az „MNS egyéb személyi szolgáltatás” (TEÁOR:9609) tevékenységi kör hatáskörébe tartozik.
A Magyarországon jelenleg érvényben lévő hatályos jogszabályok értelmében, KIZÁRÓLAG csak orvos GYÓGYITthat. Klinikai hipnózist (hipnoterápiát), pszichoterápiás kezelést, orvosi terápiás, gyógyító, illetve egyéb egészségügyi szolgáltatásnak minősülő tevékenységet NEM végzünk. Valahányszor a weboldalon „terápia” szót használjuk azt KIZÁRÓLAG a HÉTKÖZNAPI ÉRTELEMBEN értjük.