Szervezetfejlesztés Hatékonyan...

Szervezetfejlesztés

A szervezetfejlesztés összetett feladat. Célja a szervezet működésének hatékonyabbá, harmonikusabbá tétele, a változások kezelése és az aktuális problémák, elakadások megoldása. 

Egy szervezet fejlesztésekor nem elég a látható problémákkal foglalkozni. A tünetek mögé kell látnunk, meg kell vizsgálnunk az összefüggéseket, kölcsönhatásokat, a környezetet, az egyéni és a csoportos érdekeket. Diagnózist kell felállítanunk, amiből kiderül, hogy milyen a szervezet kommunikációja, hogyan működik a vezetés, mennyire elégedettek és motiváltak a munkatársak.

A versenyképesség növeléséhez elengedhetetlen a rejtett értékek felszínre hozása, azok rendszerbe foglalása és közvetítése, mind a szervezet tagjai, mind a külvilág felé.

Ha változások következnek be egy vállat életében, nem mindegy hogyan menedzseljük azt. Ilyenkor fontos meghatározni a pontos célokat, a kommunikáció menetét, és nem szabad elfeledkezni a munkatársakban felmerülő kétségek kezeléséről sem.

Mindenképpen biztonságot sugárzó, ha egy vállalat egységes szervezeti filozófiával rendelkezik. A siker pedig nem egyetlen motívumon, hanem jól megtervezett és kivitelezett terven alapul, amelybe beletartozik a mindenki számára elfogadható értékrend, jövőkép és stratégia kialakítása, illetve ezek megfelelő kommunikációja és elfogadtatása.

A munkatársaknak bízniuk kell vezetőjükben és az általa hozott döntésekben. Ehhez viszont kölcsönös tiszteletre van szükség. Ha egy vezető jól kommunikál, kellően motivál, és képes a delegálásra, az alkalmazottak is nagyobb lelkesedéssel állnak ki a cég mellett, és talán nem csak pénzkereseti forrásként, hanem életük részeként tekintenek a munkahelyükre.

(A delegálást sokszor összetévesztik a feladatkiadással, pedig annál sokkal többet jelent. Méghozzá azt, hogy képes vagyok olyan saját felelősséggel járó feladatok kiadására, ahol a végső felelősség az enyém. Egy jó vezető vezető megtanulja ezt a fajta együttműködést, hiszen ezzel egyrészt növeli a másokba vetett bizalmát, a munkatársak önbizalmát, jól lehet vele motiválni, értékelni; másrészt elengedhetetlen a jól működő időgazdálkodás érdekében.)

Egy coach bevonása ebbe a folyamatba nagy lendületet tud adni. Segít feltárni a problémákat – a mélyebb szinteken is - , meghatározni a  fejlesztendő területeket, kidolgozni a megoldási tervet és támogat annak végrehajtásában is. 

A szervezetfejlesztés során:

- nyíltabbá válik a kommunikáció;

- erősebb lesz a szervezeti önreflexió;

- a munkatársak elkötelezettebbekké válnak;

- egységessé és követhetővé válik a szervezeti értékrend;

- tudatosabbá válik a működés és a forrásteremtés;

- hatékonyabbá válik az erőforrás és idő-gazdálkodás;

- megerősödik a közösség

- csökkennek a konfliktusok és a szervezeten belüli feszültségek;

- stabil háttér alakul ki.

Personal (Life) coachingCorporate (Business) coachingÉletvezetésÖn-HipnózisNLP , NLPCoaching és  a Vonzás Törvénye Szolnokon, Kecskeméten, Egerben és Budapesten előre egyeztetett időpontban. Tréningek, előadások, workshopok, csoport coaching ülések, teamcoaching ülések, TRANSZtréningek, TRANSZelőadások, motivációs előadások az egész ország területén. Keressen minket bizalommal a +36-70/215-64-47 telefonszámon.

A weboldalunkon kínált szolgáltatásainkra való érdeklődés alap feltétele, hogy az érdeklődő magát egészségesnek vallja, nem állhat cselekvőképességet korlátozó intézkedés alatt, ugyanakkor fennálló betegség esetén kérje ki kezelőorvosának előzetes véleményét. A 18. életévüket be nem töltött személyek a fenti feltételek mellett, kizárólag szülői vagy szülői írásos meghatalmazott felügyelete mellet vehetnek igénybe szolgáltatásainkat.

Weboldalunkon kizárólag a személy komfortérzetének, a személy fizikai közérzetének, és az életminőségének javítására irányuló szolgáltatásokat kínálunk. Szolgáltatásaink közt orvosi terápiás, gyógyító, illetve pszichoterápiás, és hipnoterápiás, valamint egyéb egészségügyi szolgáltatásnak minősülő tevékenységet nem kínálunk.

2017Október
MonTueWedThuFriSatSun
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Az Életvezetés, az Ön- Hipnózis  és a Meditációs, Relaxációs jelleggel végzett "Taranszformáció” , Coaching és az neuro-lingvisztikus programozás (NLP) tevékenységi köre a „fizikai közérzetjavító szolgáltatás” (TEÁOR:9604) és az „MNS egyéb személyi szolgáltatás” (TEÁOR:9609) tevékenységi kör hatáskörébe tartozik.
A Magyarországon jelenleg érvényben lévő hatályos jogszabályok értelmében, KIZÁRÓLAG csak orvos GYÓGYITthat. Klinikai hipnózist (hipnoterápiát), pszichoterápiás kezelést, orvosi terápiás, gyógyító, illetve egyéb egészségügyi szolgáltatásnak minősülő tevékenységet NEM végzünk. Valahányszor a weboldalon „terápia” szót használjuk azt KIZÁRÓLAG a HÉTKÖZNAPI ÉRTELEMBEN értjük.