Szervezetfejlesztés Hatékonyan...

Szervezetfejlesztés

A szervezetfejlesztés összetett feladat. Célja a szervezet működésének hatékonyabbá, harmonikusabbá tétele, a változások kezelése és az aktuális problémák, elakadások megoldása. 

Egy szervezet fejlesztésekor nem elég a látható problémákkal foglalkozni. A tünetek mögé kell látnunk, meg kell vizsgálnunk az összefüggéseket, kölcsönhatásokat, a környezetet, az egyéni és a csoportos érdekeket. Diagnózist kell felállítanunk, amiből kiderül, hogy milyen a szervezet kommunikációja, hogyan működik a vezetés, mennyire elégedettek és motiváltak a munkatársak.

A versenyképesség növeléséhez elengedhetetlen a rejtett értékek felszínre hozása, azok rendszerbe foglalása és közvetítése, mind a szervezet tagjai, mind a külvilág felé.

Ha változások következnek be egy vállat életében, nem mindegy hogyan menedzseljük azt. Ilyenkor fontos meghatározni a pontos célokat, a kommunikáció menetét, és nem szabad elfeledkezni a munkatársakban felmerülő kétségek kezeléséről sem.

Mindenképpen biztonságot sugárzó, ha egy vállalat egységes szervezeti filozófiával rendelkezik. A siker pedig nem egyetlen motívumon, hanem jól megtervezett és kivitelezett terven alapul, amelybe beletartozik a mindenki számára elfogadható értékrend, jövőkép és stratégia kialakítása, illetve ezek megfelelő kommunikációja és elfogadtatása.

A munkatársaknak bízniuk kell vezetőjükben és az általa hozott döntésekben. Ehhez viszont kölcsönös tiszteletre van szükség. Ha egy vezető jól kommunikál, kellően motivál, és képes a delegálásra, az alkalmazottak is nagyobb lelkesedéssel állnak ki a cég mellett, és talán nem csak pénzkereseti forrásként, hanem életük részeként tekintenek a munkahelyükre.

(A delegálást sokszor összetévesztik a feladatkiadással, pedig annál sokkal többet jelent. Méghozzá azt, hogy képes vagyok olyan saját felelősséggel járó feladatok kiadására, ahol a végső felelősség az enyém. Egy jó vezető vezető megtanulja ezt a fajta együttműködést, hiszen ezzel egyrészt növeli a másokba vetett bizalmát, a munkatársak önbizalmát, jól lehet vele motiválni, értékelni; másrészt elengedhetetlen a jól működő időgazdálkodás érdekében.)

Egy coach bevonása ebbe a folyamatba nagy lendületet tud adni. Segít feltárni a problémákat – a mélyebb szinteken is - , meghatározni a  fejlesztendő területeket, kidolgozni a megoldási tervet és támogat annak végrehajtásában is. 

A szervezetfejlesztés során:

- nyíltabbá válik a kommunikáció;

- erősebb lesz a szervezeti önreflexió;

- a munkatársak elkötelezettebbekké válnak;

- egységessé és követhetővé válik a szervezeti értékrend;

- tudatosabbá válik a működés és a forrásteremtés;

- hatékonyabbá válik az erőforrás és idő-gazdálkodás;

- megerősödik a közösség

- csökkennek a konfliktusok és a szervezeten belüli feszültségek;

- stabil háttér alakul ki.

Personal (Life) coachingCorporate (Business) coachingÉletvezetésÖn-HipnózisNLP , NLPCoaching és  a Vonzás Törvénye Szolnokon, Kecskeméten, Egerben és Budapesten előre egyeztetett időpontban. Tréningek, előadások, workshopok, csoport coaching ülések, teamcoaching ülések, TRANSZtréningek, TRANSZelőadások, motivációs előadások az egész ország területén. Keressen minket bizalommal a +36-70/215-64-47 telefonszámon.

A weboldalunkon kínált szolgáltatásainkra való érdeklődés alap feltétele, hogy az érdeklődő magát egészségesnek vallja, nem állhat cselekvőképességet korlátozó intézkedés alatt, ugyanakkor fennálló betegség esetén kérje ki kezelőorvosának előzetes véleményét. A 18. életévüket be nem töltött személyek a fenti feltételek mellett, kizárólag szülői vagy szülői írásos meghatalmazott felügyelete mellet vehetnek igénybe szolgáltatásainkat.

Weboldalunkon kizárólag a személy komfortérzetének, a személy fizikai közérzetének, és az életminőségének javítására irányuló szolgáltatásokat kínálunk. Szolgáltatásaink közt orvosi terápiás, gyógyító, illetve pszichoterápiás, és hipnoterápiás, valamint egyéb egészségügyi szolgáltatásnak minősülő tevékenységet nem kínálunk.

2021Szeptember
MonTueWedThuFriSatSun
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Az Életvezetés, az Ön- Hipnózis  és a Meditációs, Relaxációs jelleggel végzett "Taranszformáció” , Coaching és az neuro-lingvisztikus programozás (NLP) tevékenységi köre a „fizikai közérzetjavító szolgáltatás” (TEÁOR:9604) és az „MNS egyéb személyi szolgáltatás” (TEÁOR:9609) tevékenységi kör hatáskörébe tartozik.
A Magyarországon jelenleg érvényben lévő hatályos jogszabályok értelmében, KIZÁRÓLAG csak orvos GYÓGYITthat. Klinikai hipnózist (hipnoterápiát), pszichoterápiás kezelést, orvosi terápiás, gyógyító, illetve egyéb egészségügyi szolgáltatásnak minősülő tevékenységet NEM végzünk. Valahányszor a weboldalon „terápia” szót használjuk azt KIZÁRÓLAG a HÉTKÖZNAPI ÉRTELEMBEN értjük.